Trustpilot
Dansk
Kundesupport

Xylitol Birkesukker 2,0 kg

199,60 DKK
Fragt omk. tillægges
Varenummer: 14897

Sukkererstatning fra naturlig kildeVaren kan desværre ikke købes, da der ikke er flere på lager
Vægt: 2 kg.
Beskrivelse
Fødevareinformation

Hvad er xylitol?

Xylitol er en naturligt forekommende sukkeralkohol. Det kan dannes i planter såvel som i menneskekroppen. Xylitol er en sukkererstatning af naturlig oprindelse, som for det meste udvindes og fremstilles af majs, sjældnere af birkebark. Vores xylitol kommer 100 procent fra birkebark og indeholder 40 procent færre kalorier end konventionelt sukker og har også en forebyggende virkning mod karies.


Anvendelse af xylitol:

Med vores xylitol kan det klassiske husholdningssukker helt eller delvist erstattes i køkkenet, uanset om det er til bagning eller madlavning. Som kaloriefattigt sødemiddel til drikkevarer eller som en del af tandplejen: xylitol fremstillet af birketræ er den alsidige favorit blandt sukkererstatninger. Xylitol ligner og føles som almindeligt sukker. Xylitol smager også som sukker! I modsætning til mange kunstige eller naturlige sødemidler efterlader dette birkesukker ingen ubehagelig eftersmag.


Xylitol: En interessant historie

Det var et rent tilfælde, at man opdagede xylitols interessante egenskaber. Under Anden Verdenskrig blev sukker en mangelvare i Finland. For at blive så uafhængig som muligt af den dyre sukkerimport fra hele verden blev der forsket i indenlandske naturprodukter. Resultatet var, at der kunne fremstilles et sukkerlignende produkt af birkebark. Siden da har birkeskovene været en næsten uudtømmelig kilde til produktion af xylitol. I moderne tider fremstilles xylitol også af hvede eller majs.


Fordele ved xylitol:

I dagens verden bliver fedme og andre sundhedsproblemer, der skyldes dårlig kost, mere og mere almindelige. Det bliver derfor mere og mere vigtigt at erstatte sukker. For at gøre skiftet lettere kan du gradvist erstatte sukker med xylitol. I de første fire uger er det ikke tilrådeligt at indtage mere end 20 g xylitol om dagen, da et for stort og uvant forbrug kan virke afførende.


Xylitol kan bruges som erstatning for sukker i madlavning og bagning. Det kan også bruges som sødemiddel til drikkevarer som kaffe og te. Udover at være en ukompliceret erstatning for klassisk husholdningssukker er xylitol også meget interessant med hensyn til blodsukker. Indtagelse af sukker og kulhydrater kan have meget forskellig indvirkning på blodsukkeret. Bælgfrugter og de fleste frugter og grøntsager har et endnu lavere glykæmisk indeks (GI) end fuldkornsprodukter med et glykæmisk indeks på 40. Et lavt GI gør, at blodsukkeret stiger langsommere, og der er mindre brug for insulin. Xylitol får blodsukkeret til at stige meget mindre end ved indtagelse af en tilsvarende mængde klassisk husholdningssukker.


En anden interessant egenskab ved xylitol: I modsætning til konventionelt sukker kan bakterierne i munden ikke udnytte xylitol. Dette fjerner grobunden for kariesbakterier. Det anbefales derfor at foretage en daglig mundskylning med xylitol, fordi xylitol også bidrager til mineraliseringen af tænderne.


Bemærk venligst, at dette sødemiddel af ernæringsmæssige årsager ikke er egnet til hunde og katte.

Ingredienser:

xylitol.


Ernæringsoplysninger:

100 g indeholder i gennemsnit:

Brændværdi 987 KJ / 236 kcal

Fedt 0g

deraf i alt fedtsyrer 0 g

kulhydrater 100 g

heraf sukker 0 g

Protein 0g

salt 0 g

Kundeanmeldelser
Bliv den første til at anmelde denne vare